Minden kategória
ENEN

CXNUMXF₈

Oktafluor-ciklobután

Az oktafluor-ciklobután stabil kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, nem mérgező és ártalmatlan, alacsony a globális felmelegedési potenciál (GWP) és nulla ózonlebontási index (ODP). Ez egy zöld és környezetbarát speciális gáz. E jó tulajdonságainak köszönhetően az oktafluor-ciklobutánt az elmúlt években széles körben alkalmazzák olyan műszaki területeken, mint a nagyfeszültségű szigetelés, tisztítás és maratás, valamint plazmakezelés.

Vizsgálat
 • Áttekintés
 • Alkalmazás
 • FAQ
 • Vizsgálat
 • Kapcsolódó termékek
Oktafluor-ciklobután
Oktafluor-ciklobután
Oktafluor-ciklobután
Oktafluor-ciklobután
Oktafluor-ciklobután
Oktafluor-ciklobután
folyamat

Oktafluor-ciklobután előállítható tetrafluor-etilén dimerizálásával pirolízissel, lehűtéssel, szűréssel, kompresszióval stb.; Az oktafluor-ciklobután tetrafluor-ciklobután vízmentes elektrolízisével is előállítható hidrogén fluorid. A nyers oktafluor-ciklobutánt tartalmazó szennyeződéseket szennyeződésbontó szerrel magas hőmérsékleten érintkeztetve, majd egy adszorbenssel érintkeztetve lényegében eltávolíthatók a szennyeződések, például a fluor-szénhidrogének, és nagy tisztaságú oktafluor-ciklobután nyerhető.

Gáz Oktafluor-ciklobután
CAS-szám 115-25-3
Tisztaság ≥ 99.9%
Alkalmazási területek
 • Félvezetők
  Félvezetők

  Az oktafluor-ciklobutánt széles körben használják félvezető-maratási felületeken is. Magasabb szintű fluor-szénhidrogén plazmamaratási gázként alacsonyabb szintű fluor-szénhidrogénekkel, például monofluor-metánnal és difluor-metánnal kombinálva használható, ami nagymértékben javíthatja a maratási hatást.

 • Gázszigetelés
  Gázszigetelés

  Az oktafluor-ciklobután alacsony GWP-értékkel rendelkezik (8900, az SF37-nak csak 6%-a), az ívek hatására keletkező bomlástermékek pedig fluor-szénhidrogének, amelyek nem mérgező vagy alacsony toxikus anyagok, és bizonyos szigetelő ívoltó képességgel rendelkeznek.

 • Kémiai
  Kémiai

  Az oktafluor-ciklobután kémiai tulajdonságai szerint más vegyi termékek fő nyersanyagaként is felhasználható.

Gyakran Ismételt kérdés
 • K: Milyen specifikációt tud adni?

  Henger: 44L Szelep: DISS716 Tartalom: 50kg

 • Mire használható az oktafluor-ciklobután?

  Az oktafluor-ciklobután széles körben alkalmazható. Az elmúlt években széles körben használták hűtőközegként a betiltott klórozott-fluorozott szénhidrogének helyettesítésére. Ezenkívül gyakran használják gázszigetelő közegekben, oldószerekben, spray-kben, habképző anyagokban, nagyméretű áramköri maratószerekben és másokban is. A VLSI marató- és tisztítószereként nagy tisztaságú oktafluor-ciklobutánt (5 N felett) használnak.

Vizsgálat
Kapcsolódó termékek

Forró kategóriák