Minden kategória
ENEN

C₂HXNUMXO

Etilén-oxid (EO)

Az etilén-oxid egy mérgező anyag, amelyet korábban biocidok előállítására használtak. Az etilén-oxid gyúlékony és robbanásveszélyes, ezért nem könnyű nagy távolságra szállítani. Széles körben használják a mosó-, gyógyszer-, nyomda- és festőiparban. A vegyiparhoz kapcsolódó iparágakban tisztítószerek kiindulási anyagaként használható. Lloyd Hall amerikai kémikus 1938-ban szabadalmaztatta a fűszerek tartósítására szolgáló etilén-oxidos sterilizálási módszert, amelyet ma is használnak.

Vizsgálat
 • Áttekintés
 • Alkalmazás
 • FAQ
 • Vizsgálat
 • Kapcsolódó termékek
Etilén-oxid (EO)
Etilén-oxid (EO)
Etilén-oxid (EO)
Etilén-oxid (EO)
Etilén-oxid (EO)
Etilén-oxid (EO)
folyamat

1. Klórhidráció: Első lépés etilén és klórgázt vízbe, hogy 2-klór-etanolt hozzon létre, majd lúgot (általában mésztej) reagáltat 2-klór-etanollal. etilén-oxid.

2. Oxidáció: 95 térfogatszázaléknál nagyobb koncentrációjú levegő vagy oxigén felhasználásával oxidálószerként az etilén-oxidot három reakciófolyamattal, az etilén-oxid visszanyerésével és az etilén-oxid finomításával állítják elő.

A Jinhong etilén-oxid cseppfolyósított gáz (100% tisztaságú EO, EO:CO2 kevert gáz) havi töltési teljesítménye henger sterilizálás több mint 200 tonna.

Gáz Etilén-oxid
CAS-szám 75-21-8
Tisztaság ≥ 99%
Alkalmazási területek
 • orvosi
  orvosi

  Az etilén-oxid baktériumölő hatású, nem korrodálja a fémeket, nincs visszamaradó szaga, elpusztíthatja a baktériumokat (és endospóráit), a penészgombákat és a gombákat, így alkalmas egyes olyan tárgyak sterilizálására, amelyek nem bírják a magas hőmérsékletű sterilizálást, valamint gázbaktériumölő hatású. anyagokat. Az etilén-oxidot széles körben használják orvosi eszközök, például kötszerek, varratok és sebészeti eszközök fertőtlenítésére.

 • Ételtároló
  Ételtároló

  Az etilén-oxid füstölőszereit gyakran használják gabonafélék és élelmiszerek tartósítására.

 • Kémiai szintézis
  Kémiai szintézis

  Az etilén-oxidot főként etilénglikol (poliészter szál alapanyaga), szintetikus mosószerek, nemionos felületaktív anyagok, fagyálló szerek, emulgeálószerek és etilénglikol termékek, valamint lágyítók, kenőanyagok, gumi és műanyagok stb. gyártásában használják. Széles körben használják a mosásban és festésben, az elektronikában, az orvostudományban, a peszticidekben, a textilgyártásban, a papírgyártásban, az autóiparban, az olajkutatásban és -finomításban és sok más területen.

Gyakran Ismételt kérdés
 • K: Milyen specifikációt tud adni?

  Gáz arány: EO: 100% Palack: 400L/800L Kiszerelés: Rozsdamentes acél hegesztett gázpalackok

  Gáz arány: EO: 100% Palack: 15L/20L/40L Csomagolás: Rozsdamentes acél hegesztett gázpalack vagy alumíniumötvözet gázpalack

  Gáz arány: EO/CO2: 70%/30% Palack: 400L/800L Kiszerelés: Rozsdamentes acél hegesztett gázpalackok

  Gáz arány: EO/CO2: 80%/20% Palack: 400L/800L Kiszerelés: Rozsdamentes acél hegesztett gázpalackok

  Gáz arány: EO/CO2: 90%/10% Palack: 400L/800L Kiszerelés: Rozsdamentes acél hegesztett gázpalackok

 • Mik az etilén-oxid felhasználási területei?

  Az etilén-oxid széles spektrumú, nagy hatásfokú gázos baktericid fertőtlenítőszer. Erős behatoló ereje van a fertőtlenített tárgyakon, elérheti a tárgyak mélyét, és elpusztíthat számos kórokozó mikroorganizmust. A gáznak és a folyadéknak egyaránt erős antimikrobiális hatása van. Mivel a gáz erős hatású, gyakran használják fertőtlenítésre.

 • Milyen veszélyekkel jár az etilén-oxid?

  Az etilén-oxid egy gázos fertőtlenítőszer, amely erősen mérgező az emberi szervezetre, és emberben mérgezési reakciókat válthat ki. Kis mennyiség hosszú távú expozíciója neuraszténiás szindrómát és autonóm diszfunkciót okoz.

 • Milyen veszélyeket jelent az etilén-oxid a környezetre?

  Az EO kémiailag aktív, és másodlagos átalakuláson mehet keresztül a környezetben. Fotokémiai reakciója városi fotokémiai szmogot és másodlagos szennyezést okoz. Ezen túlmenően magas toxicitása és másodlagos környezeti veszélyei miatt a világ minden táján felkerült a mérgező és káros illékony szerves vegyületek listájára a légszennyezés ellenőrzésére.

Vizsgálat
Kapcsolódó termékek

Forró kategóriák