Minden kategória
ENEN

CXNUMXHXNUMX

etilén

Az etilén normál nyomáson és hőmérsékleten színtelen gyúlékony gáz, élénk tulajdonságokkal. Forráspontja -103.71°C, kritikus hőmérséklete 9.90°C, kritikus nyomása 4.95 MPa, kritikus sűrűsége 0.227 kg/L.

Az etilén a petrolkémiai ipar egyik legalapvetőbb nyersanyaga. Ami a szintetikus anyagokat illeti, az etilént széles körben használják polietilén, vinil-klorid, polivinil-klorid, etilbenzol stb. előállítására. A szerves szintézis szempontjából széles körben használják etanol, ecetsav, propionsav és származékai szintézisében. és egyéb alapvető szerves szintézis nyersanyagok .

Az etilén a szerves vegyszerek fontos alapanyaga is, főként polietilén, etilén-propilén gumi és polivinil-klorid gyártásánál használják.

Vizsgálat
 • Áttekintés
 • Alkalmazás
 • FAQ
 • Vizsgálat
 • Kapcsolódó termékek
etilén
etilén
etilén
etilén
folyamat

Az iparilag használt etilén A termelési módszerek közé tartozik a kőolaj-szénhidrogén krakkolás, az etanol katalitikus dehidratálása, a kokszolókemence gázleválasztása stb. A bőséges olaj- és földgázkészletnek köszönhetően az etilén nagyüzemi előállítása olcsó és jó minőségű. Ezért nagy mennyiségű etilént főként kőolaj krakkolás útján állítanak elő.

Gáz Vinyl
CAS-szám 74-85-1
Tisztaság ≥ 99.9%
Alkalmazási területek
 • Petrolkémia
  Petrolkémia

  Az etilén a petrolkémiai ipar egyik legalapvetőbb nyersanyaga. Az etilén számos szempontot foglal magában, és a szerves vegyszerek fontos alapanyaga, amely különféle szerves vegyi anyagok előállítására használható.

 • Telephelyek (Plants)
  Telephelyek (Plants)

  Növényi hormonként az etilén gyümölcsérést elősegítő szerepe miatt gyümölcsérlelő gázként használható

Gyakran Ismételt kérdés
 • K: Az etilén káros a környezetre?

  Igen, az etilén a levegő egyik szennyezője. Az ipari területek etiléntartalma elérheti az 1 ppm-et (egy rész per millió), ami formaldehidet és szén-monoxidot termel, és káros az emberre.

 • Mire használható az etilén?

  Az etilén fontos szerves kémiai alapanyag, főként polietilén, etilén-propilén gumi, polivinil-klorid stb. gyártásában használatos. Az etilén a petrolkémiai ipar egyik legalapvetőbb nyersanyaga. Szintetikus anyagokat tekintve széles körben használják polietilén, vinil-klorid és polivinil-klorid, etilbenzol, sztirol és polisztirol, valamint etilén-propilén gumi stb.

Vizsgálat
Kapcsolódó termékek

Forró kategóriák