Minden kategória
ENEN

Ar

Argon

Argon is one of the most common carrier gases in gas chromatography. Argon is used as a carrier gas in sputtering, plasma etching and ion implantations, and as a blanket atmosphere in crystalnövekedés.*Due to market variability and unique gas requirements, we may not be able to provide a fixed pricelist. We warmly invite you to share your gas quantity and packaging requirements, enabling us to tailor a quote for you.

Vizsgálat
 • Áttekintés
 • Alkalmazás
 • FAQ
 • Vizsgálat
 • Kapcsolódó termékek
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
Argon
folyamat

A leggyakoribb forrás a argon légleválasztó üzem. A levegő kb. 0.93 térfogat% argon. Nyers argonáram, amely legfeljebb 5% oxigén egy másodlagos („oldalkaros”) oszlopon keresztül távolítják el a fő levegőleválasztó oszlopból. A nyers argont ezután tovább tisztítják a szükséges különféle kereskedelmi minőségek előállítására. Az argon bizonyos anyagok kipufogógázából is kinyerhető ammónia növények.

Gáz Argon
CAS-szám 7440-37-1
Tisztaság ≥ 99.99%
Alkalmazási területek
 • Elektromos hegesztés
  Elektromos hegesztés

  Az argon egyik legelterjedtebb alkalmazása, akár tisztán, akár különféle keverékekben, ívhegesztés védőgáza.

 • Üveg
  Üveg

  Az argont szigetelőgázként használják a nagy hatásfokú többrétegű ablakokban a hőszigetelés javítására.

 • Acél
  Acél

  Az argont a vas- és acéliparban is használják az olvadt fémek és ötvözetek oxidációjának megakadályozására, valamint az olvadt acél- és vasfürdők gáz- és kéntelenítésére.

 • orvosi
  orvosi

  A gyógyszeripar argont használ az oxigén kiszorítására az intravénás gyógyszertartályok tetején, meghosszabbítva a termék eltarthatóságát. A folyékony argont kriosebészetben használják, például krioablációban a rákos sejtek elpusztítására.

 • Borok
  Borok

  Az argont a bor tartósítására használják, hogy a nehezebb argont eltávolítsa a levegőből, megakadályozza az oxidációt és javítja a termék minőségét a felbontott palackok és hordók esetében.

 • Fémkezelés
  Fémkezelés

  Az argont gyakran hidrogénnel keverve használják védőatmoszféraként bizonyos fémek hőkezeléséhez, különösen azokéhoz, amelyek nitrogénalapú atmoszférában kezelve nitridálódhatnak. Ez magában foglalja a rozsdamentes acélokat és számos különféle speciális és ezért kis léptékű alkalmazást.

Gyakran Ismételt kérdés
 • Milyen tisztaságú az argongázod? Mely iparágaknak szállít általában?

  Nagy tisztaságú argongázt biztosítunk, melynek legnagyobb tisztasága eléri a 6N-t (99.9999%). Ügyfeleink olyan iparágakban vannak, mint az elektronikai félvezetőgyártás, az orvostudomány és a kutatás, amelyek stabil és folyamatos ellátást igényelnek nagy mennyiségű gázigénnyel.

 • Mi a minimális rendelési mennyiség (MOQ) az argongázhoz?

  Az argonunk MOQ-ja általában 100 henger körüli. Egyhengeres értékesítést nem fogadunk el.

 • Használható-e az argongáz a hegesztési és fémfeldolgozó iparban?

  Biztosan. Általában a nagy tisztaságú gázok alkalmasak lehetnek az alacsonyabb tisztasági követelményeket támasztó iparágakban, és a hegesztési és fémfeldolgozó iparban szükséges tisztaság nem túl magas. A nagy és az alacsonyabb tisztaságú gázok között azonban jelentős költségkülönbség van, és a költség döntő tényező az igényeinek leginkább megfelelő gáz kiválasztásánál.

 • Tudsz adni folyékony argont?

  Biztosan. A folyékony argon rendkívül alacsony forráspontja miatt azonban, amely -195.8 Celsius-fok (-320.4 Fahrenheit-fok), a távolsági szállítás során további párologtatási szempontokat kell figyelembe venni.

 • Tudsz argongázhoz palackokat/dewarokat/tartályokat/csöves pótkocsikat adni?

  Speciális gázszállító vagyunk, és a gázok az elsődleges termékeink. Általában az argont magával az argonnal együtt szállíthatjuk hengerekben vagy dewarokban. Elfogadjuk az ügyfelek tartályait vagy csőszállító utánfutóit is telephelyünkön való feltöltésre, de nem árusítunk tartályokat vagy csőszállító pótkocsikat.

Vizsgálat
Kapcsolódó termékek

Forró kategóriák