Minden kategória
ENEN

PSA nitrogén generátor


A PSA nitrogéngenerátor egy nitrogéngenerátor, amely a Pressure Swing Adsorption (PSA) technológián alapul. Elsősorban a nagy tisztaságú nitrogén levegőtől való elválasztására szolgál, és széles körben alkalmazzák az iparban, laboratóriumokban és orvosi területeken. A PSA Nitrogén Machine Technology egy nagyon kiforrott technológia, és az 1970-es évek óta létezik. Valójában több ezer PSA üzem szolgálja ki az ügyfeleket világszerte.


Vizsgálat
  • Áttekintés
  • Leírás
  • Vizsgálat
  • Kapcsolódó termékek
PSA nitrogén generátor
PSA nitrogén generátor
PSA nitrogén generátor
PSA nitrogén generátor
PSA nitrogén generátor
PSA nitrogén generátor


Termelési tartomány
N2 kimenet Tisztaság Nyomás Hőmérséklet
50-500Nm3 / h 99%-99.99% 0-0.8MPa SzobahőmérsékletAlacsony energiafogyasztás: 0.2-0.4kW.h/Nm3
Teljesítményigény: 380V, háromfázisú
Kis lakott terület: PSA nitrogén gyártási eszköz egészében, kompakt szerkezet, kis helyigény.Egyes modellek méretei
50Nm3/h 100Nm3/h 150Nm3/h ≥200Nm3/h
4300 * 2300 * 2800 4900 * 2500 * 3100 8400 * 2100 * 3500 Ennek megfelelően tervezve
Leírás

A PSA nitrogéngenerátor egy nitrogéngenerátor, amely a Pressure Swing Adsorption (PSA) technológián alapul. Elsősorban a nagy tisztaságú nitrogén levegőtől való elválasztására szolgál, és széles körben alkalmazzák az iparban, laboratóriumokban és orvosi területeken.


Az n2 generátor folyamatának sematikus diagramja


nem definiált


A nitrogéngenerátor által termelt nitrogént normál (95%-99.99%-os tisztaságú) és nagy tisztaságú (99.995%-99.9997%-os tisztaságú) nitrogénre osztjuk. A normál nitrogén előállítása a fenti ábrán látható módon történik, és három fő részre oszlik: légkompresszor, légtisztító rendszer és nitrogéntermelő rendszer. A légtisztító rendszer igény szerint felszerelhető hidegszárítóval, adszorpciós szárítóval vagy kombinált szárítóval, a nitrogén n2 generátor pedig igény szerint a megfelelő tároló tartállyal. Ezt a három összetevőt az alábbiakban röviden bemutatjuk.


Sűrített levegő rendszer (CAS)

A sűrített levegő rendszer egy kompresszorból és egy levegő puffertartályból áll (a VPS nitrogén/oxigén üzemhez szükséges sűrített levegő biztosítására). A folyamat megköveteli, hogy a rendszer stabil kimeneti nyomást és elegendő levegőmennyiséget biztosítson. A légkompresszor egy olajbefecskendezéses csavarkompresszor megbízható működéssel, egyszerű karbantartással, alacsony zajszinttel és alapműködés nélkül.


Sűrített levegő tisztító rendszer

A puffertartályból a sűrített levegő először a 9 fokozatú szűrőbe, majd a hűtött szárítóba jut. A sűrített levegőt hagyjuk erőszakkal lehűlni, így a levegőben lévő vízgőz lecsapódik és porral és olajjal magával ragadott folyékony vízzé kondenzálódik, és kiürül a gépből.

A hidegszárító utolsó fokozata a precíziós szűrőcsoport, amely két szűrőfokozatból áll. Ezek a 7 fokozatú fővezetékszűrő és a 3 fokozatú, nagy hatékonyságú olajköd-eltávolító szűrő.

A 7 fokozatú levegőellátó vezeték szűrője 1 um pontosságú, amely kiszűri az 1 um és nagyobb szilárd és folyékony részecskéket, 1 ppm w/w maradék olajtartalommal.

A 3 fokozatú, nagy hatékonyságú olajködszűrő 0.01 um szűrési pontossággal, 0.01 um és nagyobb szilárd és folyékony részecskék kiszűrésével, maradék olajtartalommal 0.001 ppm w/w.


Változó nyomású adszorpciós nitrogénrendszerek

Az n2 generátor nyersanyagként tiszta sűrített levegőn és adszorbensként szén molekuláris szitán alapul, a változó nyomású adszorpció elvét alkalmazva szobahőmérsékleten nitrogén előállítására. A szén molekuláris szita felületén lévő oxigén és nitrogén adszorpció különbsége és az oxigén és nitrogén eltérő diffúziós sebessége alapján a programozható vezérlő vezérli a programozott széles nyitását és zárását, hogy megvalósítsa a folyamatot. nyomás alatti adszorpció és dekompressziós deszorpció, az oxigén és a nitrogén szétválasztásának befejezése és a szükséges tisztaságú nitrogén beszerzése.


Műszaki adatok

Áramlási sebesség: 3-5500 Nm³/h
Harmatpont: ≤-73℃
Tisztaság: 95% ~ 99.9995%.


Jellemzők

Gyors indítás, 15-30 perc alatt elérhető minősített nitrogénnel;
A berendezés teljesen automatikus működése, az egész folyamat felügyelet nélkül maradhat;
A molekulaszita hatékony töltése a szorosabb, szilárdabb és hosszabb élettartam érdekében;
Stabil és állítható nyomás, tisztaság és áramlási sebesség az ügyfelek különböző igényeinek kielégítésére;
Ésszerű szerkezet, fejlett folyamatok, biztonság és stabilitás, alacsony energiafogyasztás;


Nitrogén hidrogénező (vagy szén) és tisztító rendszerek

A cégünk által tervezett nitrogéntisztító berendezés egy hagyományos hidrogénező és oxigénmentesítő típusú nitrogén tisztítási eljárás. Az alapelv az, hogy egy speciális 506HT palládium katalizátort használnak az oxigén, a vízgőz és a por szennyeződéseinek eltávolítására a nitrogénből katalízis, adszorpció és szűrés segítségével, így nagy tisztaságú nitrogént nyernek 99%-os tisztaságú nitrogénnel a nitrogéngenerátorból nyersanyagként. A speciálisan kialakított 506HT típusú palládiumkatalizátor pedig lehetővé teszi, hogy a nitrogénben lévő oxigén kémiailag reagáljon a hidrogénnel a katalízis hatására, az alábbiak szerint:
2H2+O2  ==  2H2O


Ehhez a tisztítórendszerhez

Kezelési gáz mennyisége: 10-500 Nm3/h
Nyers nitrogén tisztasága: ≥99%
A termék nitrogén tisztasága: 99.9995% Oxigéntartalom: ≤ 1 ppm
Harmatpont: ≤-60℃~-70℃
A termék nitrogén kimeneti nyomása: 0.1 MPa-0.6 MPa


A Jinhonggas kisméretű, helyszíni PSA gázgenerátort értékesít, amelyek olyan előnyöket kínálnak, mint az egyszerű szerkezet, a könnyű kezelhetőség, az alacsony energiafogyasztás és a kis helyigény. Ezek a PSA nitrogéngenerátorok különösen alkalmasak kisüzemi üzemek nitrogéntermelési igényeire. Széles körben használják nitrogén elleni védelemre olyan iparágakban, mint a fémharangok, az SMT (Surface Mount Technology), a keményötvözetek, a vanádium-nitrid, a ferrovanadium és a mechanikai alkatrészek hőkezelése. Nitrogén-öblítésre és oxidáció megelőzésére is használják a rézfeldolgozásban, a gyógyszer- és vegyiparban, valamint az úsztatott üveggyártási folyamatokban. Ha bármilyen igénye van, forduljon hozzánk bizalommal és érdeklődjön a nitrogéngenerátorok árairól. Szívesen fogadjuk érdeklődését, és örömmel adjuk meg a szükséges információkat.

Vizsgálat
Kapcsolódó termékek

Forró kategóriák